Jdi na obsah Jdi na menu
 


Povánoční pochod

28. 12. 2008

V mrazivé neděli 28.12.2008 jsme uspořádali *** POVÁNOČNÍ POCHOD ***, kterého se zúčastnili ti, kdož měli odvahu  na tůru dlouhou cca 20 kilometrů, jež vedla většinou lesními cestami. Řádně oblečeni jsme se svými psími kamarády vyrazili okolo deváté ráno od Restaurace Na propasti u obce Hradec směrem na Oplany a dále cestou necestou na Kouřim. Během pochodu jsme dělali několik zastávek "na posilněnou", přičemž vnitřní drtič mrazu měl sebou Jirka Vojta, díky němuž nám bylo hned tepleji i veseleji. Pesani se zahřáli svým obvyklým blbnutím a lítáním po lese.
Asi v polovině cesty jsme zastavili, aby jsme uspořádali "picknick", skládající se z opékání buřtů. Ukázali jsme se jako správní zálesáci, neboť se nám i bez papíru podařilo ze zmrzlého chrastí a trávy vyloudit oheň, na kterém jsme pak dozlatova, někteří i dočerna , opekli buřty. Spolu s měkkým chlebem a hořčicí to byl příjemný přísun kalorií potřebný na další cestu.

Jelikož se pochod vydařil a byl všemi hodnocen velmi kladně, bude se podobná akce určitě v brzké době zase opakovat. Termín dám včas na naše stránky.

Fotky z pochodu pořídil Jirka Vojta, viz Fotogalerie.

 

Náhledy fotografií ze složky Povánoční pochod